Direktor Direkcije regionalnih cesta TK-a Zijad Omerčić posjetio Općinu Sapna

Preporučujemo

Direktor Direkcije regionalnih cesta TK-a Zijad Omerčić danas je sa saradnicima posjetio Općinu Sapna gdje je sa općinskom načelnikom Zudinom Mahmutovićem i njegovim saradnicima razgovarao na temu izdavanja Upotrbne dozvole i uplanjenja dijela trase regionalnog puta R-456a Kalesija – Sapna koji prolazi kroz teritoriju općine Sapna.

Također, razgovaralo se i o Programu rada Direkcije regionalnih cesta TK-a u 2022. godini u dijelu koji se odnosi na teritoriju općine Sapna.

Navedenim Programom planirana je realizacija nekoliko projekata na području općine Sapna kao što je ugradnja drugog asfalnog sloja na dijelu regionalnog puta R-456a Kalesija – Sapna u dužini od 1.300 metara, ugradnja drugog asfalnog sloja na dijelu regionalnog puta R-456 Sapna – Priboj (II-faza), sanacija klizišta na regionalnom putu R-456a Kalesija – Sapna na lokalitetu „Mramorovi“, te sanacija klizišta na regionalnom putu R-456 Sapna – Priboj u blizini naselja Goduš kao i izgradnja kolektora oborinskih voda od regionalnog puta R-456 Sapna – Priboj, odnosno na potezu od Goduša do rijeke Rožanjke.

Najnovije

spot_img