Čestitka premijera TK-a Kadrije Hodžića povodom godišnjice osnivanja 2.korpusa Armije RBiH

Preporučujemo

Povodom godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosni i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje javnu čestitku svim bivšim pripadnicima II korpusa Armije Republike BiH kao i pripadnicima II pješadijskog rendžerskog puka OS BiH Oružanih snaga BiH koji baštine tradiciju II korpusa.

„Svim pripadnicima II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali i svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem čestitke povodom godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Korpusa koji je u krvavom odbrambeno- oslobodilačkom ratu dao nemjerljiv doprinos odbrani države Bosne i Hercegovine.

Drugi korpus je bio snaga u koju su svi građani sjeveroistočne Bosne s povjerenjem gledali i niti jednog momenta ne smijemo zaboraviti da smo danas u prilici graditi Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, među kojima su i pripadnici II korpusa.

S posebnim pijetetom danas se sjećamo i poginulih pripadnika 2. korpusa Armije Republike BiH.

Oni su u borbi za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu dali ono najvrjednije, svoje živote. Ovo je prilika da još snažnije iskažemo našu podršku njihovim porodicama i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za kakvu su se i oni borili.“

Najnovije

spot_img