Besplatni stomatološki pregledi za učenike iz OŠ “Sapna” i OŠ “Memići”

Preporučujemo

Muslim Aid Association omogućuje besplatne stomatološke preglede za 975 učenika osnovnih škola „Memići“ i „Sapna“. Također, učenici kojima je potrebna popravka zuba dobit će vaučere koje mogu iskoristiti za stomatološke usluge.

Ova aktivnost dio je Community Based Model projekta jačanja lokalnih zajednica kroz podršku učenicima i nastavnicima osnovnih škola „Sapna“ i „Memići“. Stomatološki pregledi se realizuju se sedmično u prostorijama škola. 

Naredni pregled zakazan je 11.03.2022. za učenike škole „Sapna“ u prostorijama područne škole „Vitinica“ sa početkom u 11h.

Mirzet Alić, direktor osnovne škole „Memići“ istakao je da se kroz realizaciju projekta doprinijelo kvalitetu života i rada učenika i nastavnika u osnovnoj školi „Memići“  kao i kvalitetnijem odvijanju nastavnog procesa. 

Cilj CBM projekta je pružiti podršku učenicima i nastavnicima ovih škola u kreiranju boljeg okruženja za obrazovanje. Projekat se provodi u više etapa: kroz jačanje kapaciteta nastavnika putem informatičke edukacije; renoviranjem škola (promjena stolarije, zamjena krova i postavljanje fasade); nabavkom informatičke i druge opreme; opremanjem kabineta sa klupama i stolicama te besplatnim stomatološkim pregledima i uslugama za 975 učenika.    

Najnovije