“Zmajevi” danas u Botevgradu igraju protiv Bugarske

Preporučujemo

Nakon uspješnog otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i pobjede nad Češkom Republikom u Sarajevu (97:90), mušku košarkašku reprezentaciju BiH večeras očekuje novi ispit.

‘Zmajevi’ će se u Botevgradu suprotstaviti domaćoj selekciji, koja je u zadnja tri susreta poražena od izabranika selektora  Vedrana Bosnića.

Gledajući  kvalitet, naš nacionalni tim je bolji, ali igrati protiv Bugara na njihovom terenu nikad nije lako.

– Malo su drugačija ekipa nego prošle godine, tako da možemo očekivati utakmicu na ivici faula. Oni igraju žestoko i borbeno, dosta trče i dosta šutiraju za tri poena. Trebamo se fokusirati odbrambeno da imamo što bolji ulaz u meč, da im ne dozvolimo da daju lagane koševe. To je nama mnogo bitno jer mi onda možemo da trčimo tranziciju, da dobijemo na samopouzdanju u napadu –  kaže selektor Bosnić, saopćeno je na službenoj stranici Košarkaškog saveza BiH. 

Reprezentativci BiH svjesni su da moraju dati maksimum ako žele trijumfom zaključiti godinu, što potvrđuju i riječi Džanana Muse. 

– Večeras imamo jedan zadatak – da izađemo stopostotno spremni na teren, kao i protiv Čeha. Pokušat ćemo nametnuti naš ritam od početka meča. Znamo da su Bugari čvrsta ekipa, da dosta šutiraju trojke, ali mi sigurno imamo veći kvalitet da ostvarimo pobjedu i kvalifikacije otvorimo sa omjerom 2-0” – kazao je Musa. 

Utakmica Bugarska – BiH počinje u 18 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 3. 

Najnovije

spot_img