Mladi Tahirović odlučio da će igrati za Bosnu i Hercegovinu

Preporučujemo

Mladi nogometaš Rome, Benjamin Tahirović, igrat će za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u budućnosti, saznaje Klix.ba.

Benjamin je rođen 3. marta 2003. godine, a prve ozbiljne nogometne korake napravio je u švedskom Vasalundsu iz kojeg je na početku 2021. godine stigao u Romu.

Iako se spominjala mogućnost da bi u budućnosti mogao zaigrati za Švedsku, te je tamošnji savez uložio napore da ga pridobije, na kraju su više uspjela imali čelnici Nogometnog saveza BiH i Benjamin će, kako saznajemo, već u martu dobiti poziv i zaigrati za nogometnu reprezentaciju BiH.

Ovaj mladi veznjak, koji pokriva pozicije u centralnom dijelu veznog reda i u ofanzivnim i u defanzivnim rolama, sigurno će biti veliko pojačanje za naš tim i važan zalog za budućnost.

Kako bi se sve završilo na vrijeme, slijedi mu borba s papirologijom, no nema sumnje da će sve biti uskoro završeno i da će naš nogometni nacionalni tim i zvanično dobiti veliko pojačanje.

Zanimljivo je i to da se Tahirović tokom boravka u Rimu susreo i s kapitenom nogometne reprezentacije BiH Edinom Džekom, a kako mu je on idol i jedan od uzora u nogometu, svakako da je i to odigralo bitnu ulogu u činjenici da se na kraju odlučio za BiH.

Jose Mourinho je u nekoliko navrata naglasio da je Tahirović veliki talent i to je potvrdio ukazavši mu šansu da zaigra u Seriji A.

Naša reprezentacija će utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo otvoriti u martu duelom protiv Islanda na domaćem terenu, a nakon toga nas očekuje gostovanje u Slovačkoj.

Za juni su zakazani dueli protiv Portugala u gostima te Luksemburga na domaćem terenu.

Najnovije

spot_img