BiH rutinski pobijedila Lihtenštajn u Vaduzu

Preporučujemo

Bosna i Hercegovina je večeras u Vaduzu u meču sedmog kola grupe J kvalifikacija za EURO pobijedila Lihtenštajn rezultatom 2:0. Debi na klupi Zmajeva imao je novi selektor Savo Milošević, a na tribinama stadiona u Vaduzu bilo je preko 4.000 bh. navijača. BiH je povela u 14. minuti.

Amar Rahmanović se najbolje snašao u kaznenom prostoru Lihtenštajna i doveo naš tim u vodstvo. Šest minuta kasnije Rahmanović je maestralno asistirao, Miroslav Stevanović pogodio, ali glavni sudija je opravdano poništio pogodak zbog ofsajda.

Ipak, Stevanović je u 41. minuti poslije asistencije Eremdina Demirovića zabio drugi gol za BiH na večerašnjem duelu.

Zmajevi su u prvom poluvremenu imali još nekoliko dobrih šansi, ali odličan na golu domaćih bio je Buchel. Početkom drugog poluvremena uslijedio je prekid od 10-ak minuta nakon što su BH Fanatikosi ubacili veliki broj bakji na teren, a stadionom u Vaduzu je odjekivalo “Savez napolje”.

Utakmica je nastavljena nakon što je kapiten Edin Džeko prišao tribini gdje su bili smješteni Fanatikosi te porazgovarao sa nekoliko navijača.

Izabranici Save Miloševića su do kraja utakmice napadali, stvarali prilike, ali rezulat se nije mijenjao. BiH je nakon ove pobjede četvrta u grupi sa devet bodova. Dva boda više ima treći Luksemburg, a četiri boda više drugoplasirana Slovačka.

Naša selekcija naredni meč igra u ponedjeljak od 20,45 sati u Zenici protiv Portugala koji je već osigurao plasman na EURO. Lihtenštajn će isti dan odmjeriti snage sa Islandom.

Najnovije

spot_img