Zahvaljujući dobrim ljudima Džemila će zimu provesti u toplom domu

Preporučujemo

Duševno bolesna Džemila Ferhatović (45) iz sapanjskog naselja Doni Zaseok sve do prije nekoliko dana živjela je u uslovima koji nisu bili dostojani čovjeku u 21.vijeku.

Život u jednoj prostoriji, koja je više puta gorjela, sa razbijenim staklom na prozorima, bez vrata i kupatila, bili su Džemilina svakodnevnica.

Prije nekoliko dana Džemila je odvedena na liječenje u bolnicu u Tuzlu, a humaniratna organizacija “Help Others” iz Salzburga je pokrenula humanitarnu akciju za adaptaciju i opremanje Džemilinog doma.

“Za kratko vrijeme smo u potpunosti renovirali stan (sobu i hodnik), navukli rofiks, okrečili i to četiri puta jer je kroz rofiks probijala garaž koja je nastala usljed čestog dimljenja sobe, pa čak i paljenja vatre na sred sobe, zamjenili smo balkonski prozor, manji prozor, uredili pod, nabavili šporet na čvrsto gorivo, ormar, krevet i ostalo sve što je bilo neophodno da bi Džemila po otpuštanju iz bolnice u Tuzli mogla normalno i u lijepim uslovima živjeti”, saopštili su iz “Help Othersa”.

Kako kažu, kada je Džemila izašla iz bolnice dočekalo ju je iznenađenje u koje ni sama nije mogla da vjeruje.

“Džemilu je dočeko potpuno adaptiran dom, koji zahvaljujući vama i vašim donacijama nije mogla prepoznati. Bila je u tolikom šoku da je mislila da je na pogrešnoj adresi, a radost, sreću i iznenađenje možemo vidjeti i na njenim licu. Riječi zahvalnosti i blagoslovi ove osobe su najveća nagrada svima vama i nama koji smo za kratko vrijeme uspjeli da ovoj bolesnoj ženi obezbijedimo i osiguramo uslove neophodne za dostojanstven život”, dodali su iz ove humanitarne organizacije.

Ukoliko i vi želite pomoći rad humanitarne organizacije “Hel Others” i pomoći iduće projekte možete to učiniti na sljedeće načine:

Uplate u EU:Help Others

IBAN:AT96 2040 4000 4255 0871

BIC:SBGSAT2SXXX SPARKASSE SALZBURG

Uplate u BiH:

Pomozi drugima-Help others

BOSNA BANK INTERNATIONAL SARAJEVO BiH

b.r.1413 8953 2004 1504

Uplate preko Paypal:https://paypal.me/helpothers1

Uplate preko email:dzevad.islamovic2807@gmail.com

Kontakt:Help others-Pomozi drugima

0038762206099WotzepViber

Najnovije

spot_img