U zatvoru se ubio Harald Kopitz, muškarac koji je ubio svoje troje maloljetne djece

Preporučujemo

Haralda Kopitza kojega je Županijski sud u Zagrebu u junu osudio na 50 godina zatvora zbog ubistva svoje troje maloljetne djece, počinio je samoubistvo.

Kako saznaje Jutarnji list, austrijski državljanin koji je u septembru prošle godine ubio svoje troje djece, četverogodišnjeg dječaka i sedmogodišnje blizance, dječaka i djevojčicu, večeras oko 17 sati u zatvoru u Lepoglavi počinio je samoubistvo.

Kopitza su zatvorski službenici pronašli sa povredama na rukama i nogama, a istragom će se utvrditi okolnosti pod kojima je počinio samoubistvo.

Navodno je samoubistvo ranije i najavljivao, a Kopitz je prethodno priznao krivicu za smrt svoje troje djece i pravomoćno je osuđen tokom suđenja koje je trajalo samo jedan dan.

Za smrt svakog djeteta pojedinačno je dobio po 27 godina zatvorske kazne, ali su kazne morale biti objedinjene u jedinstvenu maksimalnu kaznu od 50 godina.

Sud je zaključio da je Kopitz sa unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije, iskoristio povjerenje svoje djece koju je ubio tako što im je 30 smrvljenih tableta diazepama stavio u napitak od kakaa.

Najnovije

spot_img