U Teočaku održan završni događaj projekta “Majevica može bolje”

Preporučujemo

Jučer je u Teočaku održan događaj “Majevica može bolje”, koji je okupio predstavnike lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva iz Teočaka, Čelića, Lopara, Sapne i Ugljevika.

Na događaju su predstavljeni rezultati projekta “Povežimo našu Majevicu”, koji provodi DrustvoBezPredrasudaTeocak, ostvareni u proteklih devet mjeseci, te aktivnosti u kojima su učestvovale stotine građanki i građana.

Poseban značaj ovog događaja je u potpisivanju Memoranduma o saradnji na aktivnostima koje doprinose jačanju kohezije i povjerenja, između predstavnika pet zajednica majevičke regije, kao pokazatelj njihove posvećenosti stvarnoj i iskrenoj koheziji.

Memorandum uključuje funkcionalne modele saradnje između zajednica ove regije, predloženi od strane građana i građanki, u područjima kulture, sporta, sigurnosti i zaštite, informiranja i ekologije.

Na ovaj način predstavnici lokalnih vlasti i organizacije civilnog društva pokazali su da je međusobno razumijevanje i zajednički rad na izgradnji društva utemeljenog na povjerenju putokaz kako 🇧🇦 može bolje.

Ove aktivnosti provode se u okviru projekta „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije (#FPI) u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode Europska Bosna i Hercegovina, United Nations in BiH, OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu.

Najnovije

spot_img