Sajam ‘Žena sa sela u Tuzli’: Štandovi puni domaćih proizvoda, učešće uzele i žene iz Udruženja Anima Đulići (FOTO)

Preporučujemo

Više od sedamdeset žena, mahom iz Podrinja, danas je u Tuzli izložilo svoje proizvode kupcima. Na štandovima se moglo naći izobilje domaćih proizvoda, zimnica, hrana, povrće, voće, vunene čarape, vino, rakija, suho meso, slatkiši i još mnogo toga.

UG “Vive Žene“ Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine organizacije:  UŽ „Jadar“ Konjević Polje, UŽP Podrinjka, Skelani Srebrenica UPP „Drina“ Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica, Udruženje Anima Djulići, Udruženje Procvat Podrinja Glogova i ženska grupa iz MZ Suha, te udruženje žena Žena ženi iz Kladnja, obilježili su danas u Tuzli Međunarodni dan žena sa sela.

Cilj organizatora sajma je da se ovim aktivnostima skrene pažnja na položaj žene sa sela u BiH i njen doprinos u razvoju BiH društva.

Kroz ovaj sajam, žene sa sela šire poslovanje, pronalaze tržište za svoje proizvode, stiču iskustva u prezentaciji proizvodnje, marketingu, jer kako kažu, nije dovoljno samo proizvesti, veoma je važno i pronaći kupca.

Cilj obilježavanja ovog Dana je dugoročno osnažiti poziciju žena iz ruralnih područja i ohrabriti ih da aktivnije učestvuju u društvu kako bi ostvarile značajniju ulogu u svojim zajednicama kroz različite aktivnosti.

Najnovije

spot_img