Sa područja MIZ Zvornik na hadž ove godine idu 24 vjernika (FOTO)

Preporučujemo

U džamiji u Međeđi danas je proučena zajednička Ikrar dova za ovogodišnje hadžije sa područja MIZ Zvornik.

Ove godine njih 24 ide na hadž da obavi jednu od temeljnih islamskih dužnosti. Među njima je i imam džemata Međeđa Mirsad ef.Mumić, koji je izjavio da je osjećaj neopisiv.

„Onaj ko nije zapamtio ove trenutke radosti…teško je to i opisati. Ja molim Allaha dž.š. i upućujem mu dovu da svakome podari ovaj osjećaj koji ja sada imam. To se zaista riječima ne može opisati“, kazao je efendija Mumić

Glavni imam MIZ Zvornik, hafiz Izet ef.Salkanović svim hadžijama je poželio sretan i hairli put.

„Dosadašnja praksa je da u džematu iz kojeg dolazi najveći broj hadžija napravimo zajedničku Ikrar dovu. Ove godine imamo i povod više, a to je što imam u džematu Međeđa, Mirsad ef.Mumić, također ide na hadž. Što se tiče MIZ Zvornik, ove godine imamo 24 hadžije. To je kvota koju smo dobili od Muftijstva i zaista je velika zainteresovanost za odlazak na hadž. Naredne godine vjerovatno nećemo moći zaprimati nove prijave, da bi ispoštovali ljude koji su se ranije prijavili“, kazao je hafiz Izet ef. Salkanović.

Osim iz naše zemlje, veliki broj džematlija koji pripadaju MIZ Zvornik, a koji su u dijaspori, također će otputovati na hadž, tako da je ukupan broj ovogodišnjih hadžija daleko veći.

Najnovije

spot_img