PU Zvornik: U februaru iz saobraćaja isključeno 86 pijanih vozača

Preporučujemo

Na području Policijske uprave Zvornik u februaru je iz saobraćaja isključeno 86 pijanih vozača od 96 kontrolisanih, izjavio je danas na konferenciji za medije načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dragoslav Ostojić.

Ostojić je rekao da je sedam vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom, a tri vozača zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava, te dodao da je isključeno i 13 vozila po raznim osnovama.

On je istakao da je na putevima u nadležnosti Policijske uprave Zvornik kontrolisano 1.005 učesnika u saobraćaju, te su izdata 1.282 prekršajna naloga, što je povećanje za 55 odsto u odnosu na februar prošle godine.

Prema njegovim riječima, evidentirana je 31 saobraćajna nesreća, 33 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Ostojić je naveo da je jedna saobraćajna nesreća bila sa smrtnim ishodom, a deset sa lakše povrijeđenim licima, dok je 20 saobraćajnih nesreća bilo samo sa materijalnom štetom.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srpko Milošević rekao je da je na području Policijske uprave Zvornik u februaru evidentirano 70 krivičnih djelo, što je isti broj u odnosu na februar prošle godine.

Milošević je naveo da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno 59 izvještaja, protiv isti toliko lica, od kojih je 19 povratnika u vršenju krivičnih djela i jedan maloljetnik.

On je rekao da su od ukupno 70 krivičnih djela, 32 evidentirana po poznatom izvršiocu, a 27 po nepoznatom izvršiocu.

Prema njegovim riječima, od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela, rasvijetljeno je i dokumentovano 50, tako da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti 82,4 odsto, dok je koeficijent rasvijetljenih krivičnih djela izvršenih po nepoznatom izvršiocu 58,6 odsto.

Milošević je rekao da je 59 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri iz oblasti zloupotrebe droga, šest krivičinih djela privrednog kriminaliteta i dva krivičnih djela iz bezbjednosti javnog saobraćaja.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević ocijenio je da je stanje bezbjednosi na području te uprave u februaru bilo zadovoljavajuće jer, prema iznesenim pokazateljima, nije bilo krivičnih djela koja bi mogla da izazovu veću uznemirenost javnosti, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. 

Najnovije

spot_img