Prvi panoramski točak visine 22 metra će biti postavljen u Tuzli

Preporučujemo

Građani Tuzle uskoro će imati mogućnost uživati u panoramskom točku visine 22 metra. Riječ je o jedinstvenoj atrakciji koja se prvi put instalira u BiH.

Naime, u namjeri da obogate turističku ponudu Tuzle, Gradska turistička zajednica Tuzle će u partnerstvu sa kompanijom Bingo, a uz podršku Gradske uprave instalirati panoramski točak visine 22 metra, koji će mjesec dana biti postavljen na Trgu slobode.

“Nova i jedinstvena atrakcija rotirajuće panorame koja prvi put dolazi u BiH će dati zamaha daljoj i snažnijoj promociji Tuzle, ali i još jednu potvrdu opredijeljenosti kompanije Bingo da kroz saradnju sa javnim sektorom unapređuje kvalitet života građana Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele BiH”, kazali su iz Turističke zajednice Tuzle.

U proteklih 20 godina Tuzla je otvaranjem panonskih jezera i ulaganjem u razvoj turizma izgradila svoju turističku ponudu i iz godine u godinu privlači sve veći broj turista i posjetilaca.

“Turistička ponuda grada je najvećim dijelom vezana za ljetnu sezonu i kompleks panonskih jezera, ali se u kontinuitetu radi i na drugim kulturno-zabavnim sadržajima tokom cijele godine. Postavljanjem ovog panoramskog točka će se zasigurno dodatno ukrasiti i upotpuniti sadržaj u gradu Tuzli, budući da slične atrakcije krase brojne evropske i svjetske metropole i postaju dio vizure gradova”, navode iz Turističke zajednice Tuzle.

Panoramski točak će na platou Trga slobode u Tuzli biti instaliran od 20. aprila do 21. maja ove godine. nadležni su obavijestili građane i da će se radovi na montaži panoramskog točka na Trgu slobode odvijati od ponedjeljka, 17. aprila.

Najnovije

spot_img