Program obilježavanja 30.godišnjice od pogibije “Kapetana Hajre”

Preporučujemo

Koordinacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata ‘92-‘95. godina Općine Teočak, utvrdio je program obilježavanja 30.godišnjice od pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata, brigadnog generala Hajrudina Mešića.

U petak, 28.oktobra, bit će upriličena posjeta supruzi, djeci i bratu “Kapetana Hajre” u Tuzli. Istog dana u 17 sati u BKC Teočak planirana je promocija knjige “Prvi put sa kćerkom u Potočarima” autora Mehmeda Pargana, a od 18 sati i memorijalni malonogometni turni “Kapetan Hajro”, koji će biti održan u sportskoj dvorani.

Za subotu, 29.oktobar, planirana je svečana akademija sa prigodnim kulturno-umjetničkim programo i uručivanjem nagrada za najbolje literarne radove. Akademija će biti održana u BKC-u Teočak.

Centralno obilježavanje će biti održano u nedjelju 30.oktobra. U 9 sati planirano je polaganje cvijeća na mjestu pogibije “Kapetana Hajre” u Nezuku. U 11 sati planiran je obilazak šehidskog mezarja, učenje ja'sina i polaganje cvijeća na mezaru “Kapetana Hajre” u Sniježnici, a u 11:30 i čas historije i liku i djelu Hajrudina Mešića.

Program se završava tevhidom u džamiji u Sniježnici nakon podne namaza.

Najnovije

spot_img