Predsjednik NK “Teočak” Suad Mustajbašić: Uskoro počinje izgradnja tribine na stadionu u Mumbašićima

Preporučujemo

NK “Teočak” danas je sa 5:1 savladao ŠF “Miri” u okviru VII kola III kantonalne lige-grupa Istok, i time jesenji dio sezone završio na odličnom drugom mjestu na tabeli.

Iskoristili smo ovu utakmicu za razgovor sa prvim čovjekom NK “Teočak” Suadom Mustajbašićem, koji je govorio i planovima za budućnost, ali i ekslukzivno za naš mediji najavio početak izgradnje tribina na stadionu u Mumbašićima.

Gospodine Mustajbašić, velika pobjeda NK Teočak od 5:1.Jeste li zadovoljni današnjom partijom Lavova?

Naravno da jesam. Ono što je evidentno jeste da naši momci konstantno napreduju, sazrijevaju i rezultati polako dolaze. Zadovoljstvo je pratiti taj napredak i biti dio kolektiva NK Teočak. Ponosan sam na ekipu i na ono što smo svi zajedno uradili.

Zaista je urađeno puno, mnogi nisu očekivali takav napredak?

Pa vidite, Uprava kluba jeste preuzela klub koji je samo na papiru postojao. Međutim, imali smo jasan plan i požrtvovano smo radili na njegovom ispunjenju. Formirali smo ekipu većinom od mladih igrača, opremili smo ih, uredili stadion, renovirali svlačionicu, priključili vodu, uredili parking, nabavili klupsko vozilo i još puno toga. U ovoj godini, od kako smo preuzeli upravljanje Klubom u opremu i stadion smo uložili oko 50.000,00 KM. To naravno ne bi uspjeli sami da nije naših navijača koji su kupovinom članskih kartica pomogli da imamo ovakav napredak. Posebno je značajno što smo uspostavili saradnju sa dvadesetak sponzora koji su prepoznali potrebu da pomognu pokretanju rada i takmičenja našeg kluba. Zato se koristim ovom prilikom da se u ime NK Teočak i u svoje ime zahvalim našim članovima i sponzorima na svemu što su uradili za naš klub i sport na području općine Teočak.

Kakvi su planovi za naredni period?

Prema informacijama koje imamo od naredne sezone igraćemo u 2. kantonalnoj ligi. Do početka sezone ćemo nastaviti sa uređenjem našeg stadiona. Slijedi postavljanje 3 jarbola sa zastavama i sistema navodnjavanja, te nešto što ću za vašu kuću ekskluzivno najaviti. Naime, zbog konstantne podrške naših navijača, bez kojih sve ovo bi imalo manji smisao, uskoro krećemo sa izgradnjom tribina na stadionu u Mumbašićima. Biće to prilika da nas i masovnije prate, te da zajedno nastavimo nizati dobre rezultate.

Zaista, odlične vijesti. Imate li još šta što želite podijeliti sa nama?

Ima, naravno (smijeh). Evo sutra idem poslovno u Beč, gdje ću u utorak potpisati sporazum o saradnji između FK Austria Beč i NK Teočak. Velika je to čast za naš klub i prilika rekao bih. O detaljima i sadržaju tog sporazuma ćemo naknadno informisati našu javnost, ali u prilici sam da najavim i taj značajni događaj za NK Teočak.

Najnovije

spot_img