Pomoć Vlade Tuzlanskog kantona sportskim savezima osoba s invaliditetom

Preporučujemo

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Fedahija Ahmetović potpisao je danas ugovore sa sportskim savezima ratnih vojnih invalida.

Savez sjedeće odbojke ratnih vojnih invalida i invalidnih lica Tuzlanskog Kantona, Streljački savez invalidnih lica TK i Savez košarkaških invalidskih klubova TK aplicirali su na javni poziv resornog ministarstva i ispunili uslove za dodjelu sredstava, saopćio je Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo za boračka pitanja nastoji dati podršku aktivnostima koje doprinose boljem zdravlju ratnih vojnih invalida, kazao je ovom prilikom ministar Ahmetović, te naglasio da je bavljenje  sportom ove populacije dodatni vid terapije. Vlada Tuzlanskog Kantona je putem Ministarstva za boračka pitanja za ovu namjenu izdvojila 60.000 KM.

U saopćenju se navodi da je predsjednik udruženja RVI TK Fahrudin Hasanović Beli zahvalio resornom ministarstvu što je našlo načina da i na ovaj način pomogne ratne vojne invalide Tuzlanskog kantona.

Predsjednik Saveza sjedeće odbojke ratnih vojnih invalida i invalidnih lica TK Ejub Mehmedović naglasio je da su im ova sredstva potrebna za državno prvenstvo.

Predsjednik Streljačkog saveza invalidnih lica TK Izet Gegić napomenuo je da je velika zainteresovanost za ovaj olimpijski sport te da im dodijeljena sredstva mnogo znače.

Prema riječima predsjednika košarkaških invalidskih klubova Tuzlanskog Kantona Jakuba Džinića, radi se o izuzetno skupom sportu a njihovi takmičari se bore u svim nivoima takmičenja pa su dodijeljena sredstva dobrodošla a dosadašnjim rezultatima dali su svoj doprinos i prezentovali TK na svim takmičenjima.

Najnovije

spot_img