Policija traga za vozačem koji je usmrtio pješaka u Čeliću

Preporučujemo

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na području Čelića. Riječ je o pješaku, a policija trenutno traga za vozačem koji ga je udario automobilom te pobjegao s mjesta događaja.

Kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, njihova policijska stanica u Čeliću sinoć oko 20 sati je dobila prijavu po kojoj se na dionici regionalnog puta Čelić – Šibošnica, u naselju Ratkovići, općina Čelić, nalazi nepoznata muška osoba.

“Policijski službenici su izlaskom na lice mjesta potvrdili navode prijave, dok je ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Čelić utvrdio da povrijeđena osoba ne daje znakove života. O navedenom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac”, naveli su iz policije.

Dežurni tužilac je na mjestu događaja kroz uviđaj kojim je rukovodio, utvrđeno da se na navedenoj lokaciji dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali nepoznato motorno vozilo sa nepoznatim vozačem i pješak M.G., rođen 1961.godine nastanjen na području općine Čelić, a koji je pored sebe gurao bicikl.

Kako su zaključili iz policije, u toku je daljnji rad na utvrđivanju okolnosti u vezi saobraćajne nesreće, kao i na pronalasku i identifikaciji vozača.

Najnovije

spot_img