Pogoršano stanje: Ministar Salko Bukvarević priključen na respirator

Preporučujemo

Federalni ministar za boračka pitanja salko Bukvarević usljed pogoršanja stanja uzrokovanog zarazom koronavirusom priključen je na respirator na Klinici Podhrastovi, potvrđeno je Faktoru iz dobro obaviještenih izbora.

Bukvareviću se jučer stanje drastično pogoršalo.

– Nažalost, ministar Bukvarević je priključen na respirator. U ponedjeljak mu je naglo bilo loše, ali bio je svjestan. Međutim, jučer ujutro je usljed pogoršanja stanja ostao bez svijesti i negdje oko devet sati je spojen na respirator. Uprkos svemu, nadamo se da će ministar Bukvarević dobiti ovu bitku – kazali su nam.

Bukvarević je 22. jula smješten na Podhrastove.

Podsjećamo, Bukvarević se po saznanju da je njegova sekretarica u kabinetu zaražena koronavirusom testirao na koronavirus 11. jula i nalaz je bio negativan. Ipak se iz predostrožnosti odlučio na samoizolaciju kada je saznao da je premijer Federacije BiH Fadil Novalić u čijem je društvu bio na Maršu mira, zaražen koronavirusom.

Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno je da je pozitivan na COVID-19. Prema preporukama ljekara, a na osnovu cjelokupne kliničke slike, smješten je na klinici Podhrastovi u Sarajevu.

(RTV GD/Faktor)

Najnovije

spot_img