Počela gradnja multifunkcionalnog Doma kulture u Sapni

Preporučujemo

U ponedeljak su počeli radovi na izgradnji Doma kulture u centralnom dijelu općine Sapna. Radi se o objektu koji se sastoji od prizemlja i sprata sa galerijom, ukupne korisne površine od oko 700 m2, sa savremeno opremljenom multicunkcionalnom salom kapaciteta 125 sjedećih mjesta, koja će u budućnosti služiti građanima općine Sapna za sve manifestacije kulturnog karaktera.

Radove prve faze čija vrijednost iznosi 562.583,65 KM izvodi građevinsko preduzeće „Tehnogradnja“ d.o.o iz Foče a sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 312.583,65 KM, posredstvom UNDP-a BiH (United Nations Development Programme), obezbjedila je Evropska unija u okviru inicijative “Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini”.

Ostatak sredstava u iznosu od 250,000,00 obezbeđen je iz budžeta Općine Sapna namjenskim sredstvima koji su za realizaciju ovog projekta uplatili Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica te Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona. Ova dva ministarstva su za ovaj projekat Općini Sapna uplatili ukupno 300.000,00 KM a ostatak neutrošenih sredstava u iznosu od 50.000,00 KM planiran je za realizaciju druge faze radova za šta je i Vlada TK-a u svom budžetu za 2023. godinu također planirala dodatnih 100.000,00 KM.

Završetak radova i svečano otvaranje ovog veoma dragocjenog objekta očekuje se do kraja ljeta 2024. godine, tako da Općina Sapna neće više biti jedina općina u kantonu koja nema svoj Dom kulture.

Najnovije

spot_img