Objavljena prva slika teroriste iz Beča, bio je simpatizer ISIL-a

Preporučujemo

Prije nego što je došlo do terorističkog napada u Beču u kojemu je ubijeno troje ljudi, na Instagramu se pojavila slika džihadiste s vrlo sličnim oružjem kakvo je imao i bečki terorista.

Austrijska policija još uvijek provjerava identitet ubijenog teroriste, a Bild javlja kako istražitelji sumnjaju da se radi osobi čija je slika objavljena na Instagramu. Prema pisanju Bilda, on je jučer dvojici prijatelja poslao snimke napada na Charlie Hebdo iz 2015. godine kada je ubijeno 12 ljudi.

Također, stavio je na Instagram nekoliko slika na kojima se zaklinje na vjernost vođi terorističke milicije Islamske države, na nekima pozira s puškom i mačetom, a ima i slika s hrpom municije. Na slikama se vidi i da je napisao arapsku riječ Baqiyah koja je dio fraze – “Islamska država ostaje i širi se”.

Gradonačelnik Beča kazao je kako je terorista imao pušku, pištolj i mačetu. Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer kazao je da napadač koji je upucan bio radikaliziran te da je bio simpatizer ISIL-a. Napadač je nosio i nešto što je izgledalo kao pojas s eksplozivom, ali pokazalo se da se radi o lažnom eksplozivnom pojasu.

Najnovije

spot_img