Načelnik Vlasenice zatražio da se smanji nivo jačine zvuka ezana u tom gradu

Preporučujemo

Načelnik Opštine Vlasenica Miroslav Kraljević uputio je dopis Medžlisu Islamske zajednice Vlasenica u kojem traži da se smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu zbog nezadovoljstva stanovništva u tom gradu.

“Opštini Vlasenica se obratio veliki broj građana koji izražavaju nezadovoljstvo zbog velike jačine zvuka islamskog poziva za molitvu. Ovim putem apelujemo da se smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu imajući u vidu nezadovoljstvo građana opštine Vlasenica. U nadi dalje uspješne saradnje nadamo se da ćete uzeti u obzir ovaj aple građana i opštinske uprave i izvršiti korekciju jačine zvuka”, stoji u dopisu koji je uputio Kraljević.

Ovaj dopis je u posjedu portala Istraga.ba, a osim potpisa načelnika, potpisala ga je i načelnica odjeljenja Nevena Stupar.

Podsjećamo, Kraljeviću se sudi za ratne zločine u Sudu BiH. Krajem 2017. godine Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu u ovom predmetu. Za zločine u Vlasenici do sada su pravosnažno osuđeni Dragan Nikolić – Jenki, koji je preminuo), Predrag Bastah – Car, Goran Višković – Vjetar i Simo Stupar.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img