Manifestacija ‘Dani mekteba’ bit će održana tokom augusta i septembra

Preporučujemo

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u augustu i septembru ove godine organizira manifestaciju „Dani mekteba“ kojom se snažno afirmira i promovira mekteb i mektebske pouke u Zajednici i društvu.

U okviru programa manifestacije kroz stručnu, naučnu, edukativnu, kulturnu i promotivnu dimenziju bit će održana promocija novih ilmihala, okrugli sto i izložba o mektebu, stručni seminari, medijska promocija mekteba i praćenje realizacije programskih sadržaja.

Cilj manifestacije je i propitivanje i osvježavanje pamćenja o mektebu, doprinos unapređenju mekteba i mektebske pouke, te kvalitetnije pripreme za početak nove mektebske godine sa svim novousvojenim elementima i sadržajima.

U proteklom periodu, Uprava za vjerske poslove je provela prvi dio procesa srednjoročnih promjena u mektebu i mektebskoj nastavi, a te promjene su uključivale i izradu Ilmihala za prvi, drugi i treći nivo mektebske pouke, izradu video-materijala za mekteb online.

Također je izrađen i Pravilnik o mektebu i mektebskoj pouci, te  mektebska pedagoška dokumentacija.

Organizacioni odbor manifestacije ‘Dani mekteba’ redovno održava radne sastanke i vrši pripreme za realizaciju programskih sadržaja, javlja MINA.    

Najnovije

spot_img