Krizni štab u Tuzli preporučio strankama da otkažu predizborne skupove

Preporučujemo

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona zbog pogoršane epidemiološke situacije danas je donio preporuke koje se tiču političkih subjekata u ovom kantonu. One se odnose na otkazivanje predizbornih skupova.

Zbog povećanog broja oboljelih te znatno pogoršane epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona, Krizni štab Kantonalnog ministarstva zdravstva danas je uputio preporuke svim političkim subjektima da, s ciljem sprečavanja daljnjeg širenja infekcije koronavirusom u zajednici, do daljnjeg otkažu sve svoje predizborne skupove. To se odnosi na političke stranke u kantonu.

“Također, političkim subjektima je preporučeno da svoju kampanju realiziraju na načine koji omogućavaju striktno poštivanje mjera socijalne distance i korištenje zaštitnih maski, kao što su razne promotivne aktivnosti putem Interneta, individualni kontakti s građanima…”, naveli su iz Kantonalnog kriznog štaba.

U Tuzlanskom kantonu trenutno je aktivno 695 slučajeva zaraze koronavirusom. Proteklih dana znatno povećanje broja novoinficiranih je u Gradačcu gdje je za sedmicu zabilježeno 80 novih slučajeva.

Kao jedno od žarišta, epidemiološkim analizama je potvrđen predizborni skup Stranke demokratske akcije koji je u ovom gradu održan prije deset dana, uz kršenje svih mjera koje su nadležni propisali za suzbijanje širenja koronavirusa.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img