Džaferović i Ramić posjetili povratnike u Banja Luci i Kotor Varoši

Preporučujemo

Povratnike u Banjoj Luci i Kotor Varoši posjetili su član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Sa muftijom Muftijstva banjalučkog Nusret-ef. Abdibegovićem i predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka potpisan je ugovor o sufinansiranju projekata od značaja za ovu vjersku zajednicu.
Džaferović i Ramić su posjetili kuću – vakuf Zehre Bahtijarević, medresu “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” i biblioteku “Muftija Mehmed-ef. Zahirović”.
Sa predstavnicima Medžlisa IZ-e Kotor Varoš i Udruženjem za održivi povratak, suživot i toleranciju u Kotorvaroškoj dolini potpisani su sporazumi o udruživanju sredstava za izgradnju infrastrukture u povratničkim naseljima, te izgradnju objekta za potrebe Medžlisa IZ-e Kotor Varoš.
Džaferović i Ramić su posjetili povratničko naselje Večići, gdje su razgovarali sa predstavnicima povratnika i na lokalnom šehidskom mezarju odali počast nevino ubijenih mještana ovog naselja u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije

spot_img