Duraković: U Banjaluku idem s iskrenim namjerama, moramo popravljati politički ambijent

Preporučujemo

Novoizabrani potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ćamil Duraković izjavio je da će s političkim partnerima u Banjaluci pokušati raditi na civiliziranom dijalogu s ciljem poboljšanja uslova života svih građana, posebno povratnika.

Duraković je u razgovoru za Fenu kazao kako se njegov program zasniva upravo na stanju i potrebama povratnika u Republici Srpskoj, te da će zastupati njihove interese i u skladu sa ustavom i zakonom raditi na popravljanju političkog ambijenta.

“Jedan sam od njih i živim s povratnicima. Uradio sam program koji realno oslikava pravo stanje na terenu. Razgovarao sam s ljudima pitajući ih šta ih tjera s ovih prostora. Od 2002. godine do danas, oko 200.000 Bošnjaka je napustilo prostor entiteta Republika Srpska”, rekao je Duraković.

On je naglasio kako u Banjaluku želi otići otvorenog srca i sa iskrenim namjerama, te najavio saradnju sa svima i obilazak svih načelnika opština u Republici Srpskoj.

“Praktikovat ću ono što nam Ustav dozvoljava, biću legalista koji će se kretati u ustavnim okvirima. Srcem ću se zalagati da se država Bosna i Hercegovina poštuje te da se Bošnjaci i druge manjinske zajednice poštuju podjednako kao i građani srpske nacionalnosti. Ukoliko dobijem pruženu ruku na tom putu, veoma rado ću se zalagati i koristiti svoj maksimum, te svoje kontakte da realizujem što više projekata za dobro svih građana”, rekao je Duraković.

Naglasio je da iz rodne Srebrenice ne odlazi trajno, te da će se zalagati i zastupati interese Srebreničana.

“Pokušat ću sa političkim partnerima u Banjaluci učiniti da stvari krenu boljim tokom. Bit ću na raspolaganju svim građanima kako bi uslovi života povratnicima bili bolji i radit ću dosta na terenu. Ukazivat ću na propuste koji budu otežavali život običnih ljudi. Moramo popravljati politički ambijent i slati pozitivne signale”, poručio je Duraković.

(RTV GD/Fena)

Najnovije

spot_img