Amra Durmić učenica generacije u Osnovnoj školi Teočak

Preporučujemo

Učenica Amra Durmić proglašena je za učenicu generacije za ovu školsku godinu u Osnovnoj školi Teočak.

Amra je uz odličan uspjeh tokom devetogodišnjeg obrazovanja i uz primjerno vladanje, ostvarila zapažene uspjehe na općinskim takmičenjima i vannastavnim aktivnostima pa je zasluženo izabrana za učenicu generacije.

Između ostalog, Amra je osvajala prva mjesta na općinskim takmičenjima iz geografije, islamske vjeronauke, bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika i književnosti te iz njemačkog jezika. Također, osvajala je druga mjesta na općinskim takmičenjima iz fizike i matematike.

Pet puta je pohvaljena od strane Nastavničkog vijeća za zalaganje  u sekcijama i dodatnoj nastavi.

Amri je priznanje za učenika generacije dodijeljeno na nedavnoj svečanosti povodom obilježavanja Dana škole, a tom prilikom je izjavila:

“Moram se prije svega zahvaliti svim nastavnicima koji su nas vodili i usmjeravali tokom našeg obrazovanja. Hvala im na znanju, strpljenju i predanosti koju su nam pružali. Njihova stručnost i ljubav prema predmetima koje su nam predavali, su nas inspirisali i motivisali da postanemo bolji učenici i osobe. Naravno, ne smijem zaboraviti zahvaliti se svojim roditeljima koji su bili uz mene tokom cijelog ovog puta. Hvala im na neumornoj podršci, ljubavi i motivaciji koju su mi pružili. Bez njihove podrške ne bih bila ovdje gdje sam danas. Ova nagrada za mene je veliki podsticaj da nastavim raditi na svojim ciljevima i snovima”, rekla je između ostalog Amra.

Najnovije

spot_img