Savo Milošević novi selektor Zmajeva

Preporučujemo

Savo Milošević novi je selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovu odluku donio je Izvršeni odbor Fudbalskog saveza BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu.

Milošević će na klupi naslijediti Mehu Kodru koji je smijenjen nakon 49 dana koliko je vodio Zmajeve u drugom mandatu. Legendarnom napadaču, bivšem golgeteru Barcelone, zvanično je presudio poraz od Islanda, koji je potvrdio da smo ostali bez šansi da se kroz kvalifikacije domognemo Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Novi selektor će imati zadatak da pripremi ekipu za baraž koji će se igrati u martu 2024. godine.

Milošević ćena klupi Zmajeva debitovati 13. oktobra na gostovanju kod Lihtenštajna u 7. kolu kvalifikacija za EURO 2024, dok će premijeru pred domaćim navijačima imati tri dana kasnije na Bilinom polju protiv Portugala.

Novi selektor Zmajeva rođen je u Bijeljini, ali tokom igračke karijere nikada nije zaigrao u dresu svoje zemlje. Nastupao je za reprezentaciju SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, odnosno Srbije, a u 102 utakmice postigao je 37 golova.

Nosio je dresove Partizana, Aston Ville, Zaragoze, Parme, Espanyola, Celte, Osasune i ruskog Rubina. Trenerska karijera mnogo mu je oskudnija.

Prvi angažman imao je u Partizanu kojeg je vodio od 28. marta 2019. do 1. septembra 2020. godine kada je podnio neopozivu ostavku. U 67 utakmica je upisao 43 pobjede, 8 remija i 16 poraza, a osvojio je Kup Srbije.

Drugi angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji, a na klupi slovenskog tima tokom 2020. godine sjedio je samo četiri mjeseca, te je skupio 16 utakmica u prvenstvu i Evropi (osam pobjeda, dva remija i šest poraza).

Najnovije

spot_img