Medvedev šampion US Opena: Đoković propustio historijsku šansu

Preporučujemo

Bez kalendarskog grend slema je ostao Novak Đoković. U finalu US Opena je srbijanski teniser izgubio od Daniila Medvedeva 6:4, 6:4, 6:4.

Historijsku šansu imao je Đoković, da postane prvi teniser poslije Roda Lavera 1969, koji će trijumfovati na sva četiri najveća turnira.

Ipak, nije mario za to Medvedev u nedjelju u New Yorku. Fantastičan meč odigrao je drugi teniser svijeta, pa je osvojio prvu grend slem titulu u karijeri. Na svojevrstan način se revanširao Srbinu za poraz u finalu Australijan Opena početkom godine.

Već na početku meča je bilo očigledno da je Novak nervozan, da je pritisak možda bio i preveliki. Nije prvi reket svijeta bio na svom nivou, pa je izgubio u svom 31. grend slem finalu. Đoković je ostao na 20 najvećih titula i to je rekord koji i dalje dijeli sa Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Loše je Novak počeo meč, nije ga služio servis. Već u prvom gemu je Medvedev došao do breaka, poslije nekoliko grešaka Srbina. Jasno je bilo da je važnost meča uticala na prvog tenisera svijeta, koji se u trećem gemu ponovo suočio sa brejk loptama. Zaigrao je od tog momenta bolje Novak, počeo je bolje da servira. Ipak, nikakve šanse mu nije dao Medvedev u svojim gemovima, pa je uz rano stečenu prednost došao do prvog seta.

Velika borba vodila se u drugom. Ljutio se Novak zbog propuštenih break šansi u drugom i četvrtom gemu, pa je u jednom momentu slomio reket. Nije ni to pomoglo, Đoković nije mogao da dođe do svoje igre. S druge strane, Daniil je djelovao odlučno, sigurno, pa je u petom gemu oduzeo servis rivalu. Bilo mu je to dovoljno da dođe i do drugog seta.

Nije posustajao Rus. Maksimalno je koristio svoje šanse, uživao je na terenu, bio je rasterećen, pa je napravio dva brejka na početku trećeg seta. Trudio se Đoković da odgovori, ali jednostavno nije mogao. U završnici je uspio prvi reket svijeta da vrati jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno. Medvedev je slavio najveću pobjedu u karijeri.

(RTV GD/N1)

Najnovije

spot_img