Kolašinac dolazi na okupljanje fudbalske reprezentacije BiH

Preporučujemo

U dogovoru sa našim igračem, Sead Kolašinac ce doći na okupljanje reprezentacije BiH, kada i ostali reprezentativci, tvrdi Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. u grupi ”J” otvoriti utakmicama s Islandom u Zenici 23. marta i tri dana poslije u Bratislavi protiv Slovačke.

”Po njegovom dolasku, naša ljekarska služba će pregledati Kolašinca, nakon čega ćemo dobiti i definitivnu informaciju o stanju njegove povrede. Kolašinac ima veliku želju da igra i pomogne ekipi, sto je jako pohvalno, ali nećemo rizikovati da se njegova povreda dodatno ne pogorša, pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konsultacije sa našim doktorima”, napisao je Hadžibegić na Facebook profilu, te naglasio:

”Ono što je posebno bitno istaći, za mene kao selektora, jeste činjenica da Kolašinac želi biti sa ekipom, što pokazuje duh tima i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari. Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca, pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati, jer je on jako bitan za ekipu.”

Najnovije

spot_img