Kodro objavio spisak za susrete s Lihtenštajnom i Islandom

Preporučujemo

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro objavio je danas u Sarajevu spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Islanda.

Kodro je pozvao 23 igrača, a kako je rekao, nije imao razloga puno mijenjati u odnosu na ranije spiskove.

“Rekao sam već da ekipa koja sada igra, igrači koje imamo, mislim da sa njima možemo da podignemo igru na veći nivo. Mislim i da nemamo baš preveliki izbor, otprilike to je to, napravljena je dobro selekcija. U narednom periodu bi pojedini igrači mogli dobiti priliku, ali ovi trenutno mogu da odrade dobro posao. Ja tu dileme nemam”, rekao je Kodro.

Na Kodrinom spisku nalaze se 23 igrača: 

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Milićević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić

Sredina terena: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić,Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Adi Nalić

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Said Hamulić, Nemanja Bilbija

Kodro je objavio i B-spisak u slučaju povrede igrača sa A-spiska ili drugih nepredviđenih okolnosti, a na njemu su: Goran Karačić, Siniša Saničanin, Eldar Čivić, Gojko Cimirot, Dar Varešanović, Luka Menalo, Amer Gojak. 

Reprezentacija BiH 8. septembra dočekuje Lihtenštajn, dok tri dana kasnije gostuje Islandu. Nakon četiri kola kvalifikacija BiH zauzima četvrto mjesto u grupi sa tri boda. Prvi je Portugal sa 12, druga Slovačka sa 10, a treći Luksemburg sa sedam bodova. Island je peti sa tri boda, dok je Lihtenštajn bez bodova.

(RTV GD/sportsport.ba)

Najnovije