Gazibegović debitovao za BiH u meču bez golova protiv Crne Gore

Preporučujemo

Seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore jučer su na stadionu “Grbavica” u Sarajevu odigrale meč bez pobjednika (0:0).

Meč je okončan bez pogodaka, iako su pobjedi bili bliži gosti iz Crne Gore, koji su u svojim napadima bili konkretniji od BiH, te su u više navrata prijetili golu Ibrahima Šehića.

Svoj debi u ovom meču upisao je i Sapnjak Jusuf Gazibegović. Mladi fudbaler Sturma dobio je priliku u drugom poluvremenu kada je zamjenio Darka Todorovića. Jusuf je pružio solidnu partiju, te je opravdao poziv selektora Peteva.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbudljivosti na terenu “Grbavice”. Prvu ozbiljniju šansu imali su Crnogorci u 11. minutu kada je Tomašević pogodio prečku Šehićevog gola.

Crna Gora je zaprijetila i u 23. minutu kada je Beqiraj šutirao pored gola BiH.

Nekoliko minuta kasnije u dresu BiH šutirao je Nalić, ali nije bio precizan, dok je u 31. minutu najbolju šansu za BiH u prvom poluvremenu imao Krunić, koji je pokušao glavom matirati Dragojevića, ali golam Crne Gore krajnjim naporima skreće loptu u korner.

Crnogorci su mogli doći do vodstva pred sami kraj poluvremena nakon velike greške odbrane BiH i lošeg povratnog pasa Šehiću koji je presjekao Bećiraj, ali Šehić mu u posljednjim trenucima uspjeva oduzeti loptu.

Drugo poluvrijeme donijelo je ponovo nešto ofanzivniju i bolju igru gostujućeg tima, ali promjene rezultata i ozbiljnijih prilika nije bilo.

Na prvu ozbiljnu priliku selekcije BiH čekalo se do 60. minuta kada je Ćivić nakon prodora šutirao snažno ali neprecizno, a potom je pokušao i Hadžiahmetović, međutim bez problema za Dragojevića.

Veliku priliku u 66. minutu imala je Crna Gora kada je Hakšabanović, nakon greške veznog reda selekcije BiH, lobovao Šehića i pogodio vanjski dio gola.

Golamn BiH Ibrahim Šehić u 71. minutu brani dva odlična udarca Crnogoraca koji su ponovo došli do prilika nakon grešaka reprezentacije BiH. Prvo je pokušao Janković, a nakon toga Osmajić, međutim čuvar mreže reprezentacije BiH bio je na visini zadatka.

U narednih dvadesetak minuta nije bilo većih prilika za promjenu rezultata, a posljednju šansu za pobjedu u ovom meču u sudijskoj nadoknadi imali su Crnogorci kada je šutirao Osmajić, a Šehić ponovo odlično odbranio.

Naredni prijateljski meč BiH igra u nedjelju protiv Danske u gostima.

Najnovije

spot_img