Zuckerberg saopćio promjenu imena korporacije: Facebook postaje Meta

Preporučujemo

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg objavio je da će promijeniti ime svoje korporacije u Meta. Facebook će i dalje ostati jedan od brendova te kompanije, pored Instagrama i WhatsAppa.

Rebranding bi mogao biti dio napora da se popravi reputacija Facebooka, koja je poljuljana s mnogo PR problema, od širenja lažnih inormacija, propusta u ispravkama sadržaja, do negativnog utjecaja na mentalno zdravlje korisnika, piše CNN.

Mark Zuckerberg je vijest saopćio na virtualnoj konferenciji Facebook Connect, što je u skladu s rastućim fokusom na metavrzumom, koji se odnosi na napore da se kombinuju tehnologije virtuelne i proširene stvarnosti u novom online carstvu.

– Puno sam razmišljao o našem identitetu dok započinjemo sljedeće poglavlje. Facebook je jedan od najčešće korištenih proizvoda u historiji svijeta. To je kultni brend društvenih mreža, ali sve više ne predstavlja sve ono što mi radimo – rekao je Zuckerberg.

Vide nas kao kompaniju društvenih mreža, istakao je, ali je u našem DNA to što smo kompanija koja pravi tehnologije za povezivanje ljudi.

– Metavrzum je naredna granica kao što je društveno umrežavanje bilo kad smo počinjali – zaključio je osnivač Facebooka.

Najnovije