Alžirac u Belgiji kupio srećku s dobitkom od 250.000 eura, ali mu se novac ne može isplatiti

Preporučujemo

Alžirac je u Belgiji za pet eura kupio srećku s dobitkom od 250.000 eura, a sada se bori da mu se novac isplati.

Kako je objavio BBC. dobitak je previsok da bi bio isplaćen u gotovini i dobitnik nema dokumente potrebne za otvaranje bankovnog računa. Prijatelj koji je pokušao da u njegovo ime preuzme novac je priveden, jer je osumnjičen za krađu. Mladić, koji je kupio srećku, je istakao da novac namjerava iskoristiti za nastavak života u Belgiji.

“Kada preuzmem novac, u Briselu ću kupiti dom i možda automobil”, izjavio je 28-godišnjak za belgijski list Het Laatste Nieuws.

Njegov identitet nije objavljen. Belgijski mediji su izvijestili da nema validne dokumente te da nema stalno mjesto prebivališta. Njegov advokat Alexander Verstraete je istakao da mu lutrija ne želi isplatiti dobitak, jer ne može da otvori bankovni račun.

“Potražujemo dokumente kojima će moći potvrditi identitet. Kontaktirat će porodicu u Alžiru”, kazao je Verstraete.

Glasnogovornik lutrije nije naveo tačno koji dokumenti su potrebni. Jedan od prijatelja dobitnika, koji ima sve potrebne dokumente, otišao je u sjedište lutrije u Briselu da pokuša preuzeti novac. Policija ga je nakon toga osumnjičila da je ukrao dobitnu srećku. Pušteni su iz pritvora nakon što su obrazložili situaciju.

Srećka trenutno pripada sudu u Brižu. Advokat Verstraete je naglasio da su vlasti obećale da njegovog klijenta neće deportovati sve dok mu se novac ne isplati.

Ovaj Alžirac je prije četiri mjeseca napustio svoju državu. Brodom je doputovao u Španiju, a zatim je preko Francuske došao u Belgiju. Prvobitni cilj mu je bio da ode u Veliku Britaniju, ali mu je sada želja da ostane u Belgiji u kojoj namjerava zasnovati porodicu, prenosi BBC.

Najnovije

spot_img