Zvornik: Naloge ovjeravao lažnim pečatom

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj o počinjenom krivičnom djelu falsificiranje ili uništavanje službene isprave protiv osobe inicijala V. L. (44) iz Zvornika.

– Osoba V. L. se sumnjiči da je krajem 2016. i početkom 2017. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorna osoba u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku sačinila i ovjerila službenim pečatom preduzeća 10 fiktivnih naloga o izvršenom plaćanju s računa tog preduzeća u korist budžeta RS, naknada koje se plaćaju u postupku registracije vozila, za tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik.

Osim toga, ista osoba je sačinila fiktivne naloge o prijenosu sredstava u korist preduzeća koja se bave uslugama tehničkog pregleda vozila, koja su izvršila tehnički pregled tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik V. L. i te naloge je ovjerila lažnim pečatom banke iz Zvornika, iako nalozi nisu dostavljeni banci na plaćanje, niti je prijenos novca izvršen, nakon čega je navedene naloge priložio u postupku registracije vozila kod nadležnog organa – rekao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Najnovije

spot_img