Vlada TK odobrila Općini Sapna 413 hiljada KM za projekte iz oblasti vodoprivrede

Preporučujemo

Kantonalna Vlada je preko ministarstva poljoprivrde, vodoprivrede i šumarstva TK-a, na čijem čelu se nalazi ministar Fedahija Ahmetović, Općini Sapna odobrila oko 413 hiljada KM za 5 projekata.

Najznačajniji i najvredniji projekat je izgradnja potisnih cjevovoda: P.S “Skenderuša” – RZ Sapna-RZ Kobilići”, ukupne vrijednosti 392 744 KM.

Podsjećamo, u toku su radovi na izgradnji i opremanju pumpne stanice „Skenderuša“ u vrijednosti od 380 hiljada KM, koje također finansira Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona.

Odobreno je i finansiranje projekata izrade glavnog projekta kanalizacione mreže sanitarno-fekalnih voda u Međeđi u iznosu od 8 hiljada KM, zatim izrada glavnog projekta regulacije vodotoka u Međeđi 6 000 KM, izrada glavnog projekta regulacije potoka “Rijeka” u Vitinici 4 000 KM i izrada glavnog projekta regulacije Grabovičkog potoka u MZ Međeđa u iznosu od 3 200 KM.

Podsjećamo, Vlada TK-a je dala saglasnost na izmjene Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2023. godini. Ovom odlukom Vlada je proširila listu projekata koji će biti podržani ove godine. Imajući u vidu da su ranije donesenim Programom preostala neraspoređena sredstava u iznosu od 5.570.639,60 KM, Ministarstvo je pozvalo sve gradove i općine sa područja Tuzlanskog kantona da kandiduju projekte od gradskog, odnosno općinskog značaja za finansiranje/sufinansiranje iz sredstava vodnih naknada.

Najnovije

spot_img