Vlada TK-a za Općinu Teočak izdvojila preko 600 hiljada KM

Preporučujemo

Na današnjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona usvojen je Program o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu u 2023. godini.

Prema ovom Programu raspoređeno je ukupno 2.000.000,00 KM za 5 općina Tuzlanskog kantona i to: 1. Općini Teočak iznos od 606.060,61 KM, 2. Općini Sapna iznos od 505.050,51 KM, 3. Općini Čelić iznos od 464.646,46 KM, 4. Općini Kladanj iznos od 262.626,26 KM, 5. Općini Doboj Istok iznos od 161.616,16 KM.

Podsjećmo, svake godine, iz Budžerta Tuzlanskog kantona, se pomažu nerazvijene općine Tuzlanskog kantona na osnovu Zakona o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, čiji je Nacrt usvojen 10.marta 2020.godine, na vanrednoj sjednici održanoj u Teočaku, na osnovu prijedloga ministra finansija Tuzlanskog kantona Suada Mustajbašića, a koji je ovaj Zakon proveo kroz svu potrebnu skupštinsku proceduru.

Općini Teočak sredstva su odobrena za finansiranje projekta vanjskog uređenja poslovne zone Bilalići i projekta rekonstrukcije lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Centar, Snježnica, Jasikovac, Stari Teočak, Husejnovići i Bilalalići – Uzunovići.

Sapni su sredstva odobrena za rekonstrukciju putne infrastrukture i izgradnju poslovno-proizvodnog objekta u Sapni.

“Ponovno aktuelna Vlada Tuzlanskog kantona pokazuje da snažno podupire razvoj i opstanak malih lokalnih samuprava u Tuzalnskom kantonu, te vodi i računa o ravnomjernom razvoju svih gradova i općina našeg kantona i po tome je rijetko viđen primjer vlasti koja brine o svojim građanima na području cijelog Tuzlanskog kantona”, kazao nam je ministar finansija u Vladi TK-a Suad Mustajbašić.

Najnovije

spot_img