Utvrđen program ovogodišnje manifestacije “Teočanski dani otpora”

Preporučujemo

Koordinacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma Općine Teočak ove godine pripremio je bogat program manifestacije “Teočanski dani otpora”, koja počinje 19.jula ove godine.

Tog dana bit će upriličen prijem zvanica u Općini Teočak, zatim svečana sjednica Općinskog vijeća u BKC-u u Teočaku te obilazak centralnog šehidskog mezarja u Centru, mezarja u Sniježnici i mezara heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata brigadnog generala Hajrudina Mešića.

U srijedu 20.jula planiran je obilazak svih spomen obilježja i polaganje cvijeća šehidima i poginulim borcima na području Teočaka, te u povratničkim mjestima na području Ugljevika i u Janji. Isti dan u džamiji u Jasikovcu bit će proučen Tevhid šehidima 255. slavne brigade “Hajrudin Mešić”.

Za četvrtak, 21.juli planiran je tradicionalni Marš stazama 255. slavne brigade “Hajrudin Mešić”. Istog dana u 19 sati bit će održana promocija knjige “Breza 94-Bužimska bosanska bitka”, autora Seada Jusića, a nakon toga bit će otvorena i izložba fotografija 15.april-“Dan Armije RBiH”.

Obilazak šehidskih porodica, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i civilnih žrtava rata bit će upriličen u petak 22.jula. Istog dana bit će održan malonogometni turnir “Teočanski dani otpora 2022”.

Po prvi put u okviru manifestacije “Teočanski dani otpora” bit će upriličena smotra folkora, narodnih igara i običaja “Teočanska sehara”. Ovaj događaj će biti upriličen u subotu 23.jula na šetalištu prema sportskoj dvorani u Centru.

Manifestacija se zatvara u nedjelju, 24.jula prijemom boraca i ratnih komandanata kod općinskog načelnika. Potom će biti održana svečana akademija u sali BKC i kulturno zabavnim programom.

Najnovije

spot_img