Utvrđen program obilježavanja 31. godišnjice od pogibije narodnog heroja “Kapetana Hajre”

Preporučujemo

Koordiancioni odbor je utvrdio program obilježavanja 31.godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata, komandanta Prve teočanske brigade brigadnog generala Hajrudina Mešića, poznatijeg kao “Kapetan Hajro”.

Program počinje u subotu, 28. oktobra, promocijom knjige „Svjedok srebreničkog genocida“ autora Mevludina Hrnjića u 17 sati, a istog dana od 18 sati u sportskojd vorani u Teočaku bit će otvoren memorijalni malonogometni turnir “Kapetan Hajro”.

U nedjelju, 29.oktobra, planirana je posjeta porodici Hajrudina Mešića. Istog dana u 18 sati bit će upriličena svečana akademija sa prigodnim kulturno-umjetničkim programom i uručivanjem nagrada učenicima za najbolje literarne radove, te završnica malonogometnog turnira.

Završni dio obilježavanja je u ponedjeljak, 30. oktobra. U 9 sati na mjestu pogibije u Nezuku bit će položeno cvijeće i odata počast. U 11 sati planiran je obilazak šehidskog mezarja, učenje ja'sina i polaganje cvijeća na mezar heroja oslobodilačkog rata Hajrudina Mešića u Sniježnici.

Čas historije o liku i djelu Kapetana Hajre je u 11:30 minuta, tevhid će biti proučen istog dana u džamiji u Sniježnici.

Najnovije

spot_img