Učenik MSŠ Teočak Emin Hodžić osvojio treće mjesto na kantonalnom takmičenju u zavarivanju

Preporučujemo

U organizaciji Pedagoškog zavoda TK-a, a u suorganizaciji Mašinske škole Tuzla i Instituta za zavarivanje, u subotu 8.aprila održano je peto kantonalno takmičenje srednjih škola u zavarivanju.

Učešće u ovom takmičenju uzeo je 21 takmičar iz 11 škola sa područja TK-a, koje obrazuju učenike za zanimanje zavarivač.

Odličan uspjeh na ovom takmičenju ostvario je učenik MSŠ Teočak Emin Hodžić, koji je pod mentorstvom nastavnika praktične nastave Envera Džuzdanovića osvojio treće mjesto.

Drugi takmičar MSŠ Teočak Enis Avdić također je ostvario dobar rezultat, zauzevši šesto mjesto.

Ocjenjivačka komisija sastojala se od stručnih osoba koje posjeduju zvanje internacionalnih inžinjera zavarivanja, a koji su uposlenici respektabilnih kompanija.

Domaćin i sponzor takmičenja, Institut za zavarivanje Tuzka, nagradio je prvih pet takmičara vrijednom nagradom atestom zavarivača REL postupkom zavarivača, što će nagrađenima omogućiti da lakše dođu do zaposlenja.

Uz podršku nadležnog ministarstva i Pedagoškog zavoda TK-a na ovaj način se promoviše jedno od najdeficitarnijih i najtraženijih zanimanja u Bosni i Hercegovini.

Najnovije

spot_img