U Vlasenici napadnuti povratnici: Ušao je u moju avliju za mnom i razbio staklenu flašu kojom me je porezao

Preporučujemo

U Vlasenici se jučer dogodio incident kada je napadnut povratnik Amir Ferhatović, ali i njegova porodica. Napadanut je od strane osobe srpske nacionalnosti, a posjekotine su zadobili Amir i Amirova majka.

Amir je za NAP je kazao da se jučer u 14 sati vraćao kući kada ga je presrela osoba koja ga je pitala gdje ide, kada mu je ovaj odgovorio da ide kući osoba, koju Amir poznaje iz viđenja kazala mu je da će se on s njim obračunati na nacionalnoj osnovi.

– Otišao sam kući, jer strahujem za porodicu. Živim s majkom, suprugom i troje maloljetne djece od kojih najstariji ima sedam godina. Ušao je u moju avliju za mnom i razbio staklenu flašu kojom me je porezao. Moja majka je istrčala iz kuće a on je iz džepa izvadio nož kojim je opet nasrnuo na mene, a tom prilikom porezao je moju majku po ruci – priča Ferhatović.

Inače, dodaje on, vozač je i često izbiva od kuće, boji se, jer su mu kazali da ga je napadač i ranije tražio u avliji. Amir napominje da tu osobu poznaje iz viđenja i da nije imao nikakav konflikt s njim, te da je uzoran građanin.

MUP RS-a odmah je locirao i uhapsio napadača, ali Ferhatović nije miran, jer se boji ostaviti porodicu i otići na rad.

– U policiji su mi kazali da je on mentalni bolesnik. Ja se sada pitam zašto onda nije smješten u adekvatnu ustanovu, šta da je došao s bombom umjesto nožem. Ko će meni garantirati sigurnost – govori Ferhatović.

(RTV GLAS DRINE/NAP)

Najnovije