U Novi Pazar krenuli medicinski timovi iz Sarajeva i Tuzle

Preporučujemo

Iz Sarajeva i Tuzle jutros je za Novi Pazar krenula prva grupa medicinskih radnika,kako bi pružila pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa, koji će ostati 14 dana.

U timu koji je otputpovao za Sandžak su medicinski radnici iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli, te sarajevske Hitne pomoći.

Tim Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu predvodi doc. dr. Rusmir Baljić, šef Klinike za infektologiju KCUS-a, a idi još pet istaknutih doktora

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, uz direktora dr. Adem Zalihića, idu i t Sedin Popara i Adnan Salčin, medicinski tehničari.

Tim s Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla čini šest ljudi, tri specijalista i tri medicinska tehničara, a predvodi ga hirurg prof. dr. Zijah Rifatbegović, koji ima iskustvo s operativnim zahvatima COVID pozitivnih pacijenata.

BiH tim ide u Srbiju, nakon što je 6. jula dati saglasnost ljekarima iz BiH, koji su ponudili pomoć Novom Pazaru u borbi protiv koronavirusa.

Najnovije

spot_img