U Austriji početkom maja kreću s radom frizerski saloni, a od 15. maja škole i vrtići

Preporučujemo

U Austriji od 1. maja kreću s radom trgovine uključujući i frizerske salone, a od 15. maja đaci bi se trebali vratiti u škole i vrtiće, rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz.Nakon pozitivnog trenda broja zaraženih vlada je najavila ublažavanje nekih mjera donesenih s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz otkrio je plan postepenog ukidanja mjera kazavši da “ne može sve preko noći”, ali da se može olabaviti naredba o zabrani rada. Do sada u Austriji su radile samo neke prodavnice sa hranom, lijekovima i drugim osnovnim potrepštinama.

Od 1. maja u Austriji će biti otvorene i trgovine poput frizerskih i kozmetičkih salona, a sljedeće sedmice bit će objavljena i nova pravila. Najavljeno je da će od 1. maja biti promijenjena naredba policijskog sata, a tada bi trebalo da bude iznesen i plan za ugostiteljske objekte.

Kurz je naglasio da su cilj školske aktivnosti te da pripreme za maturu i završne ispite počinju 4. maja, dok će škole i vrtići u Austriji biti otvoreni od 15. maja.

(RTV GLAS DRINE/KLIX)

Najnovije

spot_img