Tumor gotovo nestao: Maleni Arslan skuplja snagu za šesti ciklus kemoterapija

Preporučujemo

Desetomjesečni Arslan Kulačić, koji je u posljednjih pet mjeseci ujedinio brojne humanitarce širom Bosne i Hercegovine, uspješno nastavlja svoje liječenje u istanbulskoj Acibadem klinici.

U društvu roditelja maleni Lav, kako su ga mnogi prozvali zbog njegove velike borbe, priprema se za šesti ciklus kemoterapija, koje su mu i donijele uspješno liječenje.

“Dragi naši, nismo se dugo javljali i elhamdulillah imamo lijepe vijesti. Arslanu se tumor smanjio za 90 posto, ali eto jednio nas malo brine što se proširio na druge dijelove. Nije puno, ali operativni zahvat ne može, pa se nadamo da će uz Božiju pomoć kemoterapijama biti uništeno i to. Zračenje ne dolazi u obzir jer je mali. Vas molimo da dovite/molite i dalje za našeg i vašeg Lavića, pogotovo u ovim mubarek danima i noćima”, napisala je na Facebooku majka hrabrog dječaka Amira Kulačić.

Podsjetimo, malom Arslanu je po rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu iz grupe primitivnih neuroektodermalnih tumora (PNET), odnosno po novoj klasifikaciji Svjetske zdravstvene organizacije iz 2016. godine iz grupe embrionalnih tumora.

Početkom novembra 2017. godine, kada je imao četiri mjeseca, Arslan je operisan u UKC Tuzla, ali se uprkos uspješnoj operaciji tumor nakon izvjesnog vremena, vratio i uvećao.

Budući da druga operacija nije bila moguća, Arslan je krajem januara prebačen na liječenje na kliniku “Acibadem” u Istanbulu.

Najnovije

spot_img