Tragedija u Brčkom: Dječaka nehotice usmrtio vršnjak hicem iz vazdušne puške

Preporučujemo

Petnaestogodišnji dječak, kojeg je pogodio vršnjak prilikom nesmotrenog korištenja vazdušne puške u Brčkom, smrtno je stradao, pišu lokalni mediji.

Dževida Hukičević, portparol Policije Brčko distrikta BiH, potvrdila je federalnim medijima da je sinoć u 19.51 iz službe Hitne medicinske pomoći policiji prijavljen događaj u naselju Ilićka, čiji su akteri bili maloljetne osobe, a koji je za posljedice imao tragičan ishod.

Iz hitne medicinske službe Brčko distrikta BiH doktor Jasna Bradonjić potvrdila je da su primili poziv u kome je rečeno da je dječak pogođen prilikom nesmotrenog korištenja vazdušnu puške.

“Ekipa medicinske pomoći izašla je na teren i nesrećni dječak je prevezen u brčansku Bolnicu gdje je dežurni hirurg konstatovao smrt maloljetnog djeteta”, rekla je Bradonjić, prenosi Fena.

Lokalni mediji prenose da se radi o petnaestogodišnjaku, kojeg je pogodio vršnjak prilikom nesmotrenog korištenja vazdušne puške, te je smrtno stradao.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH saopštili su da je naređena obdukcija tijela petnaestogodišnjaka kako bi bio utvrđen uzrok smrti.

O zaprimljenoj prijavi i njenom sadržaju upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Distrikta pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne mjere i radnje, saopšteno je iz Policije.

(RTV GD/Nezavisne)

Najnovije

spot_img