Teočak: Održana izvještajno-izborna Skupština Udruženja penzionera općine Teočak

Preporučujemo

Danas je u Teočaku održana izvještajno-izborna Skupština Udruženja penzionera općine Teočak na kojoj je između ostalog usvojen Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Udruženja za 2021.godinu kao i Program rada i finasijskog poslovanja za 2022.godinu.

Skupština je usvojila zaključak da se od općine Teočak urgentno traži novčana pomoć za saniranje neplaniranih novčanih rashoda po osnovu broja umrlih i bolesnih penzionera. Samo u prošloj godini umrlo je 57 penzionera i njih 28 je bilo teško oboljelih od, uglavnom, posljedica izazvanih pandemijom Kovid 19., za što je bilo potrebno da se izdvoji dodatnih 6435 KM.

Takođe, na Izbornoj skupštini Udruženja potvrđeni su mandati novoizabranim delegatima Skupštine, za novog Predsjednika Skupštine je izabran Haso Mulaosmanović a za njegovog zamjenika Hajro Salkanović.

Izabran je i Upravni odbor Udruženja penzionera općine Teočak od 7 članova i to: Hadžaga Mehić, Tarik Džuzdanović, Mensur Mujčinović, Ismet halilović, Jusuf Zukić, Kemal Smajlović i Rešid Avdić.

Značajno je istaći da je Skupština Udruženja donijela odluku o jedinstvenoj visini članarine od 5,00 za sve članove Udruženja penzionera općine Teočak.

U znak zahvalnosti Udruženja penzionera općine Teočak donesen je zaključak da se dosadašnjim predsjednicima Besimu Mehiću i Kemalu Smajloviću dodjeli zahvalnica  za dosadašnji rad i afirmaciju Udruženja penzionera općine Teočak.

Najnovije

spot_img