Pivara Tuzla bilježi sjajne rezultate, dižu kapacitet za 25 posto

Preporučujemo

Pivara Tuzla je ostvarila uspjeh u svojoj namjeri da širi pozitivnu priču i kontinuirano investira u proizvodni proces, s ciljem unapređenja ponude i zadržavanja visokog kvaliteta piva, što je bio imperativ od samog osnivanja kompanije.

Investicija u nove, savremene inox tankove, koja je počela u prethodnom periodu, povećat će kapacitet filtriranog piva za 25% i zadovoljiti potrebe tržišta.

Kompletna automatizacija tankova filtriranog piva je završena u 2023. godini i danas je službeno puštena u pogon.

Ovo znači da se rad tankova odvija uz pomoć softvera, koji pokreće i završava potrebne operacije u sistemu preuzimanja i predaje filtriranog piva po proizvodnim pogonima uz kompletnu prateću dokumentaciju.

“Automatizacija tankova filtriranog piva znači da će se rad tankova odvijati uz pomoć softvera, što će osigurati elektronski nadzor nad količinama filtriranog piva, kao i veći stepen kvalitete i stabilnosti gotovog proizvoda. Ispiranje tankova i cjevovoda se sada vrši automatski, smanjujući količinu korištenja lužina koje su se do sada koristile prilikom ispiranja sistema. Nadam se da je ovaj korak potvrda naše opredijeljenosti da budemo društveno odgovorni i ekološki osviješteni.“ – izjavio je Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla.

Investicije u 2022. godini su iznosile 2.3 miliona KM iz vlastitih izvora Pivare Tuzla. Za ovu godinu kompanija planira dodatne investicije u iznosu od 3 miliona KM, a fokus investicija će biti na sistemu za prečišćavanje otpadnih voda.

Najnovije

spot_img