Održana redovna izvještajna Skupština Udruženja penzionera općine Teočak

Preporučujemo

Danas je u prostorijama BKC-a Teočak održana redovna izvještajna skupština Udruženja penzionera općine Teočak na kojoj je usvojen izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Udruženja za 2022.

Takođe, jednoglasno je usvojen Okvirni plan rada sa planom prihoda i rashoda Udruženja penzionera općine Teočak za 2023.godinu.

Od ostalih odluka Skupštine izdvajamo jednoglasno usvojenu i odluku o visini novčanih naknada i drugih troškova u Udruženju, od kojih se izdvajaju novčane naknade iz Fonda solidarnosti koje predviđaju da se porodici umrlog člana Udruženja isplaćuje posmrtnina od 450,00 KM u slučaju smrti bračnog druga 200,00 KM i vrijednost paketa bolesnom penzioneru od 30,00 KM.

Ovo se odnosi na članove koji uplaćuju mjesečnu članarinu od 5,00 KM, članovi sa članarinom od 3,00 KM dobijaju 50% od maksimalnog iznosa, odnosno 25% od ukupnog iznosa dobijaju članovi Udruženja koji uplaćuju mjesečnu članarinu od 2,00 KM.

Na Skupštini su uručeni zahvalnice Besimu Mehiću i Kemalu Smajloviću za dugogodišnji rad, doprinos i afirmaciju UP/U Teočak kako na području lokalne zajednice tako i na prostoru TK i Federacije Bosne i Hercegovine.

Najnovije

spot_img