Odigrana prijateljska utakmica između Rudara iz Ugljevika i NK Teočak

Preporučujemo

Koalicija “Društvo bez predrasuda” u saradnji sa Vijećem mladih Općine Teočak, u okviru lokalne inicijative “Zajedno za bolje sutra” organizovala je niz događaja kako bi ukazala na višestruke izazove s kojima se suočavaju mladi na Majevici .Tako je u Ugljeviku, 12. avgusta 2023. godine odigrana prijateljska utakmica između NK “Rudar” Ugljevik – NK “Teočak”.

Jedan od tih događaja je prijateljska utakmica između NK “Rudar” Ugljevik – NK “Teočak” koja je okupila više od 70 mladih iz 5 lokalnih zajednica s područja majevičke regije Teočak, Sapna, Ugljevik, Lopare i Čelić.

O važnosti organizovanja ovakvih događaja najbolje govori izjava trenera NK “Teočak”, Ferhata Nakičevića : “ Prava prijateljska utakmica, bez mnogo prekršaja.Moram spomenuti i pohvaliti domaćina i doček koji nismo imali nigdje drugo. Utakmica je protekla u fer, korektnoj i sportskoj atmosferi, kako i dolikuje komšijskim derbijima. Također, nakon utakmice upriličen je zajednički ručak i druženje fudbalera oba tima. Ekipi Rudara se zahvaljujemo na gostoprimstvu i radujemo se budućim susretima i utakmicama.”

Bila je ovo prilika da, prvi puta, mladi na Majevici zajednički obilježe Međunarodni dan mladih koji se obilježava kao podsjetnik na važnost mladosti kao nezaobilazne faze života.Cilj lokalne inicijative je podržati mlade ljude u pronalaženju budućih perspektiva.Naša zajednička obaveza je da ih motivišemo i inspirišemo, vjerujemo u njihovo zalaganje jer su to generacije koje žele kvalitetno obrazovanje, sigurnije odrastanje, sistem u kojem će se vrednovati znanje.

Zajedno za bolje sutra, jedna je od pet malih lokalnih inicijativa podržanih u okviru projekta „Povežimo našu Majevicu“ usmjerenih ka jačanju povjerenja i kohezije u zajednicama na Majevici.Naše aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (#FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode Evropska unija u Bosni i Hercegovini, United Nations in BiH, OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu.

#MožemoBolje BiH Može Bolje

Najnovije

spot_img