Janša priznao poraz: I u opoziciji ćemo se ponašati državotvorno

Preporučujemo

Slovenska demokratska stranka (SDS) koja je predvodila vlast posljednje dvije godine, prelazi u opoziciju. Lider stranke Janez Janša rekao je da će se u opoziciji ponašati državotvorno.

On je istakao da je stranka ostvarila veoma dobar rezultat, da je ojačala na mnogim mjestima gdje je ranije imala lošije rezultate.

“Većina glasačkih listića je prebrojana i rezultati su otprilike jasni” , rekao je on.

Janša se zahvalio svima koji su izašli na izbore i svima koji su radili na rezultatu SDS-a, kao i koalicionim partnerima.

Čestitao je Robertu Golobu.

“Odnos je bliži nego što se činilo” , rekao je. Izrazio je žaljenje što stranke uključene u koaliciju nisu bolje nastupile zajedno.

Pozdravio je visok odziv građana i ocijenio da je pred novom vladom bilo mnogo izazova, ali da su postavljeni temelji na kojima je moguće “prilično mirno ploviti naprijed” .

On je rekao da su se nakon raspada vlade Marjana Šarca našli pred dilemom da li izaći na izbore ili se izboriti sa situacijom. Prema njegovim riječima, rezultati njihovog rada “nisu bili toplo dočekani u medijima”. Naglasio je da su ostvarili jako dobar rezultat, pobijedivši na mnogim mjestima gdje do sada nisu.

Rekao je da su “spremni da rade zajedno za opšte dobro”, rekavši da “nikada neće djelovati kao njihova opozicija”.

“U opoziciji ćemo djelovati državotvorno”, naglasio je Janša.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img