Golman Alan Omerović za RTV GD: Moj san je da branim za reprezentaciju BiH

Preporučujemo

Mladi golman Alan Omerović (18), čiji su roditelji iz sapanjskog naselja Goduš, prije nekoliko dana produžio je ugovor sa švicarskim velikanom Zurichom, čime je ovaj klub potvrdio da najozbiljnije računa na Omerovića u narednom periodu.

U razgovoru za RTV Glas Drine, Omerović ističe da je sretan zbog potpisa ugovora, jer je Zurich jedan od najboljih klubova u Švicarskoj.

“Što se tiče tradicije i organizacije kluba, mogu sa sigurnošću reći da je Zurich, uz Basel i Young Boys, najbolji klub u Švicarskoj. Sezona nije bila jednostavna, imali smo rezultatsku krizu, pa smo promjenili i trenera, ali smo se na kraju uspjeli stabilizirati i izboriti opstanak. Young Boys je trenutno daleko ispred svih u Švicarskoj”, kaže Omerović za našu medijsku kuću.

Alan se prisjetio i svojih fudbalskih početaka.

“Od malih nogu volim i igram fudbal. Već sa četiri godine sam imao prvi trening, a sa 11 godina sam došao u Zurich, nakon što su skauti kluba zapazili moje nastupe. Zanimljivo je da sam na početku igrao kao napadač, da bi kasnije postao golman”, kaže Alen.

Omerović je prošao mlađe kategorije Zuricha i od ljeta prošle godine je član drugog tima, a sada je švicarski klub pokazao da računa na čuvara mreže porijeklom iz BiH, koji povremeno trenira i sa prvim timom.

” Veoma sam zadovoljan u Zurichu. Nakon što sam prošao sve omladinske selekcije, trenutno nastupam za U21 tim. Pokušat ću se izboriti za prvi tim, mada je konkurencija velika. Drago mi je da u klubu vjeruju u mene, a ja ću se potruditi da opravdam njihovo povjerenje. Postoji opcija i da odem negdje na posudbu iduće sezone”.

Alan ističe da mu je golmanski idol slovenački golman Jan Oblak.

“I Ederson mi je jedan od omiljenih golmana zbog njegovog stila igre, koji je silčan sa mojim stilom”, dodaje Alan.

Nezaobilazna tema našeg razgovora bila je i fudbalska reprezentacija BiH.

” Veliki sam navijač BiH i moj san je da branim za Zmajeve. Za to se živi i nadam se da će mi se to ostvariti. Svjestan sam da moram još mnogo raditi da bi ostvario svoj san. Nadam se da ću dobiti šansu da se pokažem i dokažem u dresu sa najdražim grbom, grbom domovine Bosne i Hercegovine”, zaključio je Omerović.

Alan je za kraj našeg razgovora rekao da voli dolaziti u Goduš i da su on i njegova prorodica mnogo vezani za taj kraj.

Najnovije

spot_img